Top Performance met Hartcoherentie

De programma’s van TrainersNoord hebben tot doel dat mensen leren hun performance te verbeteren. Performance, als het resultaat van gedrag. Hoe beter, hoe meer succes. Maar er zijn veel factoren die maken dat mensen datgene wat ze geleerd hebben niet altijd in de praktijk brengen.
Gedachten, bijvoorbeeld, hebben een grote invloed op gedrag. Iedereen weet dat het belangrijk is om klanten vriendelijk te woord te staan. Maar als je bijna vrij bent en op het punt staat om weg te gaan en net op dat moment die ene klant belt, die altijd zoveel tijd neemt, dan schiet je wel eens uit je slof. Als je daar later over nadenkt, denk je waarschijnlijk: moet ik volgende keer toch anders doen, het is tenslotte een klant. Kennelijk is er dus iets wat jouw manier van denken beïnvloedt. Juist ja, een gevoel van lichte irritatie in dit geval. Als je je daar bewust van bent, kun je er rekening mee houden. Maar meestal is dat niet het geval en ontstaat de bewustwording later. Nadat je de klant hebt afgepoeierd en deze een klacht heeft ingediend…

Op het moment zelf manifesteert het gevoel zich als “rauwe” emotie. Het beïnvloedt jouw denken en jouw gedrag zonder dat je je er echt goed bewust van bent. Je doet gewoon. Met alle gevolgen van dien. Die rauwe emotie, energie in beweging, is voelbaar op vele plaatsen door jouw lichaam. In je maag, in je hart, in je spieren, in je hoofd, in je handen. Kortom in jouw fysiologie, datgene wat er zich allemaal in jouw lichaam afspeelt.
Om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, in een ideale prestatietoestand te komen of Top Performance te bereiken, is het van belang dat je grip krijgt op deze processen.

Tijdens de training Top Performance met Hartcoherentie leren de deelnemers hoe ze zich zelf in die topconditie kunnen brengen. Met behulp van bio-feedback apparatuur leren ze hun eigen hartritme te ontcijferen. Deelnemers leren zien wat de invloed is van emotie op hartritme en hoe ze met eenvoudige oefeningen hier invloed op uit kunnen oefenen. Ze leren hoe je negatieve, onprettige gevoelens kunt transformeren naar een positief en prettig gevoel.

De Hartcoherentie technieken zijn wetenschappelijk bewezen, eenvoudig, werken snel en zijn direct toepasbaar. De gepatenteerde en bekroonde bio-feedback software laat direct het effect zien van de technieken.

Na afloop van dit programma:

  • Kennen de deelnemers de eenvoud en kracht van hartcoherentie-technieken
  • Hebben ze ervaren welke invloed emoties hebben op hun persoonlijk functioneren
  • Zijn ze zich meer bewust van hun eigen aandeel in (werk)situaties en (werk)relaties
  • Kunnen ze coherent luisteren, waardoor verbinding met klanten en/of collega’s ontstaat
  • Zijn ze in staat om op een coherente manier problemen op te lossen met behulp van hartcoherentie
  • Kennen ze een aantal praktische toepassingen van hartcoherentie-technieken in de dagelijkse werksituatie zoals bij communicatie in het algemeen, moeilijke gesprekken, klanten met weerstand, complexe situaties en conflicten
  • Zijn eigen kracht en zelfregie van de deelnemers versterkt

De voorgestelde training is 3 dagdelen. Maximaal 12 deelnemers per groep. Elke training maken we op maat. De training is interactief en praktijkgericht. Dus; we gaan veel oefenen.

Het praktische karakter van de training bereiken we door:

> casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van de medewerkers;
> korte praktijktheoretische toelichtingen op de oefenstof;
> veel oefenen in rollenspellen;
> feedback van trainer en collega’s.