Trainers

Al onze trainingen worden verzorgd door senior trainers met jarenlange praktijkervaring in hun vakgebied. Zij hebben een positieve levensopvatting en benadering en confronteren met zachte hand.

Bij ons heeft u altijd te maken met een expert!

WERNER HOENDERS

Programmamaker & trainer
Verkooptraining GroningenWerner Hoenders heeft meer dan 15 jaar ervaring in de training en coaching op het gebied van (commerciële) communicatie. Hij werkte als salesdirector en salesmanager voor uitgeverijen en ging na zijn HBO-studie Hoger management aan de slag als trainer voor Vergouwen Overduin. Sinds 2008 werkt hij als zelfstandig professional. Werner is enthousiast, scherpzinnig, krachtig en sensitief. Hij is een inspirator en motiveert mensen tot nieuw gedrag. Werner durft te confronteren, zonder zijn warmte en empathie te verliezen.

Werner verzorgt trainingen, workshops en presentaties. Hij trainde al meer dan tienduizend professionals van ruim vijfhonderd ondernemingen. Hij werkte voor onder meer, zelfstandig en in samenwerking met anderen voor: ABN/AMRO, diverse Rabobanken, SNS-Reaal, Univé, ING, De Nederlandsche Bank (DNB), Monuta, Randstad, Ziggo, KPN, VNU-media, KPMG, Deloitte, Ernst & Young, MTH Accountants en Adviseurs, Kamer van Koophandel, NIMA, Kramp, UWV, Sanquin Bloedbank, PsyQ, NS, HanzeHogeschool, Ministerie van VROM, AGV Movares, Deltares, BAM, Nuon, Essent en Enexis.


EDITH VAN DER HEIDEN

Edith van de HeidenOnline trainer & virtueel assistent
Edith van der Heiden heeft een jarenlange ervaring in training & coaching en een achtergrond in sociaal wetenschappelijk onderzoek. Ze werkte o.a. als docent en onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen en zeven jaar als trainer/onderzoeker bij een trainingsbureau.

Sinds 2012 heeft zij haar kennis en ervaring gebundeld en assisteert ze trainers en opleiders bij al hun werkzaamheden. Haar passie is een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van mensen. Zij gelooft in blended learning. Haar focus ligt op het ontwerpen van online leermodules en het ondersteunen daarvan.

Edith is energiek, pro-actief, zorgvuldig en betrokken. Zij weet de juiste vragen te stellen op het juiste moment. Zij is dienstverlenend en heeft een hoge standaard voor kwaliteit. Ze creëert voorwaarden waaronder mensen de ruimte hebben om het beste uit zichzelf te halen.

Als iets werkt, doe er dan meer van.
Als iets effectiever en leuker kan, doe het dan anders!


EWOLD DE MAAR

DSC_5590Programmamaker & trainer
Ewold de Maar werkt al meer dan 30 jaar met mensen, eerst in de zorg, waar hij tussen 1993 en 2005 een aantal managementfuncties bekleedde, en sinds 2006 als zelfstandig professional. Hij heeft veel ervaring in het trainen van mensen die onder moeilijke omstandigheden hun werk moeten doen.

Ewold zoekt altijd naar harmonie, maar durft ook te zeggen waar het op staat. Hij ziet wat mensen in zich hebben en helpt ze daarmee verder te groeien. Zijn motto is: ieder mens heeft veel meer in zich dan hij of zij denkt maar kan niet altijd beschikken over zijn volledig potentieel. Samen met deelnemers werkt hij aan hun vermogen het beste uit zichzelf te halen, waar en wanneer ze dat maar willen.

Ewold is expert op het gebied van emotiemanagement, positive psychology en oplossingsgericht werken. Hij coachte groepen managers, topsporters en beroepsmuzikanten. Sinds 2005 leidt hij coaches en trainers op voor HeartMath Benelux in hartcoherentietraining. Één van de meest krachtige methodes om Peak Performance te bereiken.

Ewold werkte onder meer voor: Politie Nederland, ASML, GVB Amsterdam, Zilveren Kruis Achmea, COA, GGZ Drenthe-indigo, UWV, St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Brandweer Nederland, Gemeente Noordenveld, Proaktief, Hanzehogeschool, diverse zorginstellingen en tal van individuele klanten uit de topsport en de amusementswereld.


CAROLIEN COERTS

Trainer & Teamcoach
Carolien CoertsHet werken met mensen vormt de kern in alle functies die Carolien Coerts vervult. Zij werkte binnen diverse sectoren, zoals kinderopvang, farmaceutische industrie en adviesbureaus op het gebied van loopbaan en (digitaal) leren. Zij was actief als adviseur, projectmanager, leidinggevende en trainer.
Sinds 2012 richt zij zich als zelfstandige op het versterken van onderlinge samenwerking en communicatie, daar waar verandering gewenst of noodzakelijk is.

Naast het geven van trainingen, werkt Carolien regelmatig bij organisaties als coach ‘op de werkvloer’. Tijdens het reguliere teamoverleg schuift zij aan, om ter plekke te observeren, spiegelen en door te vragen. Dat maakt patronen inzichtelijk, waardoor er ruimte ontstaat voor daadwerkelijke gedragsverandering. Met kwetsbaarheid en humor als krachten voor het versterken van verbindingen.

Mensen kenmerken Carolien als oprecht betrokken, positief, betrouwbaar en enthousiast. Zij weet mensen te inspireren en te prikkelen uit hun comfort zone te komen. Zij heeft gevoel voor wat er in een organisatie speelt en is in haar aanpak oplossingsgericht.

Als zelfstandige werkte zij onder meer in opdracht van de zorg (oa. De Friese Wouden, Interzorg, TSN thuiszorg), kinderopvang (oa. Kwaliteitskring Gastouderbureaus Overijssel, Speelwerkgroep), vakbonden (FNV, AbvaKabo) en gemeente Tynaarlo.


HENRY TIBBEN

Henry TibbenTrainer, coach & begeleider bij conflicten
De focus van Henry Tibben ligt op het ontwikkelen van mensen binnen organisaties. Hij geeft training, (loopbaan)coaching en begeleidt bij conflicten. Dit doet hij zowel binnen als buiten de organisatie waar hij voor werkt. Henry is van huis uit jurist en hij heeft ruim 5 jaar ervaring als leidinggevende op team- en afdelingsniveau.

Henry is een creatieve en gedegen trainer met kennis van zaken. Door zijn brede werkervaring en enthousiasme kan hij mensen meenemen naar hoe het werkt in de praktijk. Henry is positief en ziet altijd de mogelijkheden van mensen en kansen in situaties. Hij biedt een veilige omgeving en waar nodig durft hij te confronteren, met als uitgangspunt het best gewenste resultaat.

Henry werkt graag met mensen en teams aan het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit en het (verder) ontwikkelen van leiderschap. Hij kan daarbij het Waarden Profiel Waarden ™ inzetten om waardendrives van mensen en waardensystemen in organisaties in beeld te brengen.


HANNEKE WOUDA

Trainer & teambegeleider
Hanneke WoudaHanneke Wouda (1969) is specialist in communicatie en samenwerken. Na haar HBO-opleiding werkte ze een aantal jaren in de zorg en vanaf 2004 als docent en trainer in het UMCG. Sinds 2009 werkt ze ook als zelfstandige en coacht en traint ze medewerkers en teams. Ze verstaat de kunst om de persoonlijke motivatie van deelnemers te activeren, zodat kennis, vaardigheden en nieuw gedrag eigen gemaakt kunnen worden.

Hanneke is kundig op het gebied van waardensystemen (prof. Clare W. Graves) waarbij ze zich focust op de persoonlijke drijfveren in het werk in relatie tot de wijze van communicatie en samenwerken. Hanneke’s signatuur ligt in haar enthousiasme en betrokkenheid, ze is opmerkzaam en komt snel tot de kern.


Martin Jan Post

Trainer & coach
Trainer Martin JanMartin Jan heeft de afgelopen 14 jaar diverse rollen vervuld binnen de klantcontactwereld. Hij is begonnen aan de telefoon en al snel teamleider geworden bij een grote uitgever in Groningen. Via een tussenstap binnen de Werving en Selectie is Martin Jan als leidinggevende terecht gekomen in de energiewereld waar hij de stap heeft gemaakt naar trainer. Een rol waarin hij de laatste jaren vooral aan opdrachten heeft gewerkt op het gebied van omgaan met weerstand, klanttevredenheid, communicatie en commercie.

Martin Jan is een zeer gedreven trainer en coach die mensen in beweging krijgt. Hij weet verschillende groepen en mensen te enthousiasmeren met zijn aanpak. Hij heeft een scherpe analyse en is niet bang om te confronteren. Het resultaat staat hierbij altijd voorop zonder de mensen tekort te doen. Hij brengt een enorme ervaring op het gebied van klantcontact met zich mee en weet dit in te zetten bij het ontwikkelen en geven van aansprekende en gestructureerde trainingen. Zijn stijl is pragmatisch, hands-on en resultaatgericht, met een stevige dosis praktijkervaring.
Martin Jan werkte voor o.a. ETT Media, Adecco Contact Center Solutions, Engie (Electrabel), Essent en Enexis.


Onze klanten zijn tevreden met onze werkwijze en aanpak. In de onderstaande video geeft een aantal klanten hierop een toelichting!

In onze trainingen maken wij regelmatig gebruik van verschillende acteurs. In de training kunnen de deelnemers met de acteur de geleerde vaardigheden oefenen. Ook zetten we acteurs in bij het online gedeelte van een trainingstraject.

Hieronder staan enkele voorbeelden van situaties met acteurs: de acteurs geven het goede of foute voorbeeld (video-voorbeeld) en een acteur vraagt om feedback of een acteur speelt een klant waarop de deelnemer moet reageren (webcamoefening).

Contact met ons

Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor uw organisatie kunnen bieden. 0598 – 37 27 99 info@trainersnoord.nl